Werken aan werkstress

Voor wie?

Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart en met meer ontspanning wil werken. En zeker voor mensen die er genoeg van hebben in hun leven en werk steeds weer dezelfde patronen te zien opduiken. The Work van Byron Katie stelt je in staat die patronen te doorbreken door je gedachten met eerlijkheid naar jezelf te onderzoeken.

Iedereen kan The Work doen. Het is verbazingwekkend eenvoudig en toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond. The Work vraagt niets meer dan pen en papier en de bereidheid met een open geest vragen te beantwoorden over jezelf, anderen en de werkelijkheid. Dit boek is geschikt voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, wil onderzoeken wat werkstress met je doet en hoe je daarmee om kunt gaan. Dit boek is bedoeld voor mensen die zich willen ontwikkelen in hun werk en persoonlijk leven.

Je kunt The Work toepassen op alle stress veroorzakende gedachten en dus op stress veroorzakende problemen uit alle mogelijke werkvelden: de zorg, onderwijs, sport, cultuur, politiek en de verschillende takken van het bedrijfsleven.

In welke situatie toepasbaar?

Je kunt deze methode toepassen zodra je stress voelt. Het is niet de situatie zelf, maar de gedachte daarover die stress oproept. Door overtuigingen die je parten spelen te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Ook deze gedachte hoef je natuurlijk niet te geloven. Wij nodigen je uit om het te ervaren door The Work te gaan dóén. Dit boek biedt niet zozeer adviezen als wel een methode van zelfonderzoek. Je hoeft niet anders te zijn dan je bent – het is juist de kunst steeds meer jezelf te worden.

Achtergrond

Dit boek is gebaseerd op het gedachtegoed van Byron Katie, de trainingen en workshops die ik bij haar volgde en de gesprekken die ik met haar voerde. Sinds 1986 heeft Katie The Work bij miljoenen mensen over de hele wereld geïntroduceerd. The Work in combinatie met mijn ervaring in topsport en mijn kennis van positieve psychologie blijkt buitengewoon effectief. Ik beschik over jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en teams uit alle mogelijke werkvelden. Iedereen heeft overtuigingen; we kunnen nu eenmaal niet denken zonder gedachten te vormen. Zodra we met onze gedachten vooral met het verleden en/of de toekomst bezig zijn, kunnen we het grote scala aan mogelijkheden dat zich in het heden aandient nauwelijks waarnemen. Dat kan anders.

Over de auteur en co-auteur

Carina Benninga coacht mensen die werkstress ervaren, waaronder management en directieteams. Na een carrière als topsporter (o.a. Olympisch goud en tweemaal wereldkampioen hockey) voltooide zij een reeks opleidingen op het gebied van psychologie en coaching en was zij o.a. 14 jaar directeur van Van Ede & Partners. Sinds Carina The Work van Byron Katie ontdekte en toepast, is er veel meer ontspanning en veel minder stress in haar leven. In dit boek laat Carina zien hoe je werkstress kwijtraakt en hoe iedereen deze methode kan toepassen.

Ceciel Fruijtier publiceerde in 2012 met Jan Lelie een boek over werkelijkheidsopvattingen: hoe je de werkelijkheid waarneemt en ervaart, hangt van jouw werkelijkheidsopvatting af. Het is maar hoe je het bekijkt. The Work sluit hier naadloos op aan. Niet de situatie zelf veroorzaakt stress, maar wat je over die situatie denkt. Ceciel deelt met de lezer inzichten van wetenschappers en levensbeschouwers die verhelderen waarom het werkt zoals het werkt.