Over Carina Benninga

Topsport in combinatie met een studie rechten

Carina Benninga combineerde een topsportcarrière met een studie Rechten.
Als topsporter bereikte zij met het Nederlands dameshockeyteam de hoogst haalbare resultaten: tweemaal wereldkampioen (1983, 1990) en driemaal deelname aan de Olympische Spelen, met als hoogtepunt Olympisch Goud (1984). Als aanvoerder kreeg zij te maken met vraagstukken op het gebied van leiderschap, samenwerken, communiceren, motivatie en acceptatie. De lessen die zij daaruit leerde, hebben in de jaren daarna een solide theoretische basis gekregen.

Na haar topsportcarrière legde Carina Benninga zich toe op het coachen van professionals en teams. Eerst op het hockeyveld, daarna in het bedrijfsleven. Daarnaast studeerde zij o.a. Positieve Psychologie aan de Universiteit van Pennsylvania.

Vanuit haar eigen bedrijf werd zij 15 jaar ingehuurd door Van Ede & Partners, een landelijk bureau dat zich inzet voor talent in organisaties, met name op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Na vele jaren als vestigingsdirecteur en uiteindelijk landelijk directeur, besloot Carina om zich weer volledig op het primaire proces te richten: het persoonlijk begeleiden en inspireren van professionals om zich vanuit self-leadership optimaal te ontwikkelen in leven en werk. In 2016 verscheen haar boek ‘Werken aan werkstress – onderzoek je gedachten en ontdek je groeivermogen.

Carina is van mening dat je om te groeien en bloeien altijd in beweging moet blijven. Zij verwierf certificaten en diploma’s in o.a.:

Energetisch

Spiritueel

Mentaal

Emotioneel

Fysiek

Carina blijft trainingen volgen zodat zij de nieuwste inzichten en coaching technieken kan toepassen. Haar kennis én ervaring zet zij met liefde en bezieling in om mensen en organisaties zo effectief mogelijk te kunnen begeleiden.

Wie bepaalt wie jij bent en wat jij kunt? Dat bepaalt helemaal niemand; in de realiteit is er wat er is. Jij bepaalt wat je ermee doet. We hebben er wel allerlei gedachten over en anderen ook. Met die gedachten beperken we onszelf, we sluiten allerlei mogelijkheden uit. Zoals Marcus Aurelius verwoordde: “Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.”